Technológia

Atkamentesítés, kárpittisztítás, steril szoba

 

Az általunk használt technológiák

Minden technológia, gép, fertőtlenítőszer és kiegészítő, melyet:

  • steril szobák kialakításánál, 
  • atkamentesítésnél,
  • kanapé-, szőnyeg-, vagy kárpittisztításnál,
  • illetve az autó előkészítésénél

használunk, a legmodernebb, tesztelt, minősített eljárás, eszköz vagy anyag. Ezen az oldalon gyűjtöttük össze az összes klinikai, laboratóriumi teszt eredményét, OGYÉI igazolásokat, OÉTI engedélyeket, biztonsági adatlapokat, melyek alapján Ön is biztos lehet benne: amit ránk bízott az tiszta, steril, allergénmentes.

Atkamentesítés

RayClean

Minden RayCop antiallergén készülékünk  a Japánban kifejlesztett és szabadalmaztatott RayClean Technológiát használja.

A RayCop 3 fázisban, hatékonyan fertőtleníti, atkamentesíti a szövetfelületeket, matracokat:

– az UV-fény nagymértékben roncsolja, ionizálja a lakásban található patogének (prion, vírus, baktérium, gomba, növény vagy állat, mely élősködő életmódot folytat) DNS-ét, ezáltal elpusztítva őket

– a pulzáló, vibráló párnák meglazítják a matracban és a szövetben ragadt szennyeződéseket, atka ürüléket, atkamaradványokat, hámsejteket;

– az optimalizált szívórendszer a matracok mélyéről is eltávolítja a részecskéket a szövetek károsítása nélkül, majd a HEPA szűrő kiszűri a szokásos allergének, például por, pollen és penész 99,9% -át.

A hétköznapi porszívóktól eltérően, amelyek csak  felszívják a látható port és szennyeződéseket, a RayCop a potenciálisan káros, nem látható  mikroorganizmusokat is eltávolítja. Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) szerint akár 10 millió poratka, számos fajta baktérium és vírus is jelen lehet egy matracon. A RayCop ezek eltávolításában világviszonylatban is élen jár! Az alábbi dokumentumok, minősítések, tesztek is ezt támasztják alá:

Független klinikai és laboratóriumi tesztek, igazolások, minősítések

A házi por eltávolítás hatékonysága — Institute of Tokyo Environmental Allergy
HEPA szűrő hatékonysági teszt — TOPAS (IEC 60312-1 irányelvek szerint 99,9%-os hatékonyság)
Az UV hatékonysága a baktériumok eltávolításában — Japan Food Research Laboratories
Az UV hatékonysága a vírusok eltávolításában — Kitasato
A pollen eltávolítás hatékonysága — Aiken Co.,Ltd.
Házipor atka eltávolítás - Institute of Tokyo Environmental Allergy
A házpor atka és baktériumok expozíciójának csökkentése — British Allergy Foundation jóváhagyó pecsét

seals

RayCop RS általános leírás, paraméterek

Steril szoba kialakítás

Steril szobák kialakításakor az összes rendelkezésre álló technológiát használjuk (fertőtlenítés, atkamentesítés, kárpittisztítás, matrac kezelés, ózon) Első lépésben a helyszínen felmérjük a kialakítandó helyiséget, és a tapasztaltak alapján egy iránymutatást adunk a családnak, melyek azok a teendők, amelyeket nekik kell elvégezni a szobában. Erre célszerű picit hosszabb időt hagyni magunknak, hiszen úgy látjuk a hozzátartozóknak nem lehet 1-2 nap alatt alkalmassá tenni a szobát arra, hogy kész legyen az átalakításra. Amikor a család végzett az apróságokkal amiket az első ottlétünkkor rájuk bíztunk, akkor jövünk mi!

Nekünk jellemzően 1 nap elég a komplett tér előkészítésére, fertőtlenítésére, befejezésére, így praktikusan a beteg haza érkezése előtt egy nappal célszerű időzíteni a kialakítást. Nehéz részletesen leírni, mik azok amiket elvégzünk ilyenkor, hiszen minden helyiségnél a legmesszemenőbbekig figyelembe vesszük mind a család, mind a gyógyuló igényeit. Általánosságban azonban elmondhatjuk, hogy az alábbiakat minden helyszínen biztosan elvégezzük:

– teljes atkamentesítés RayClean technológiával a gyógyuló szobájában (matrac, minden kárpitozott bútor ami benn maradt, padlószőnyeg, ha nincs mód annak eltávolítására, stb.)

– teljes gépi vizes mélytisztítás ugyanezeken a felületeken, speciális szerekkel, majd teljes fertőtlenítés ezek után (matrac, szőnyeg, kárpittisztítás)

– fertőtlenítő lemosás a plafontól, a padlóig, beleértve miden gépészeti elemet, (radiátorok, csövek, stb.) berendezési tárgyat (bútorok, polcok, stb.)

– fertőtlenítő gépi felmosás

– mindennapi használati tárgyak (távkapcsoló, telefon, stb.) teljes sterilizálás

– PC és perifériák, laptop KÜLSŐ-BELSŐ teljes takarítás, fertőtlenítés!!

– az igény szerint bérelhető eszközeink – AirFree légsterilizáló, germicid lámpa – üzembe helyezése

– teljes ózon fertőtlenítés

– az általunk díjmentesen biztosított extra kiegészítők, higiénés csomagok a gyógyuló illetve a családtagok számára, mellyel egyszerűbbé válik az érintkezés (szájmaszkok, kézfertőtlenítő, cérna ill. gumikesztyűk, kilépő köntös, látogatói textil nadrág és ing, cipővédők, nővérsapkák)

 

Bérelhető eszközeink

Az eszközbérlés lehetőségét azon családok számára biztosítjuk, akiknek rövidebb, hosszabb ideig sterilebb környezetre van szükségük otthon. Ez jellemzően steril szobáknál szükséges. A hazatérő beteg első hetei a legkritikusabbak, ezen időszakban extra segítséget jelenthetnek a különböző sterilizáló, fertőtlenítő eszközök. Jelenleg kétféle berendezést tudunk biztosítani:

– germicid lámpát

– AirFree TSS légsterilizáló gépet

 Az első a kórházi gyakorlatban is általánosan használt fertőtlenítő lámpa, míg a másik egy speciális, OGYÉI igazolással rendelkező gyógyászati segédeszköz

Germicid lámpa

A germicid lámpák széles körben alkalmazott sterilizáló, fertőtlenítő eszközök! Ezek a speciális UV-C tartományú fényforrások olyan rövidhullámú ultraibolya sugárzást bocsájtanak ki, melyek roncsolják a szerves anyagok DNS-ét,  és ezáltal elpusztítják őket. FONTOS tudnivaló, hogy ezen ultraibolya sugarak az emberi szervezetre is épp olyan ártalmasak, mint a kórokozókra, baktériumokra! Nem csupán leégést, vagy egyéb bőrpanaszokat okoz, de a szembe jutva a szaruhártya fájdalmas gyulladását is kiválthatja, ami akár maradandó látáskárosodást is okozhat. Ezért a működése alatt a kezelt helyiségben SENKI SEM TARTÓZKODHAT! A fény hullámhosszi sajátossága miatt még az sem elfogadható, ha úgy tartózkodik valaki a működő UV-C lámpával egy helyiségben, ha a fény más irányokba van terelve! 

Amennyiben ezt szem előtt tartjuk és minden óvintézkedést betartunk, a germicid lámpa hasznos segítőtársunk lesz a sterilebb környezet megtartásában. Mielőtt átadjuk a bérelt készüléket a használatáról részletes tájékoztatást adunk és mellékelünk egy ÜZEMELTETÉSI ÚTMUTATÓT, aminek midnen pontját be kell tartani!

A germicid lámpa működése

germicid lámpa

Brosura

germicid lámpa sterilizálás

Légsterilizáló berendezés

AirFree TSS (Thermodynamic Sterilizing System) technológiaairfree air purifier

Az Airfree technológián alapuló légsterilizáló berendezéseink a thermodinamika elvén tisztítják meg a helyiség levegőjét. Veszélyességüktől függetlenül megsemmisítik a levegőben található vírusokat, baktériumokat, gombákat, polleneket. A működés során nincs káros anyag kibocsátás, nem ionizál, nincs UV sugárzás, nincs ózon. A készülékbe beáramló levegő áthalad a 200 fokos kerámia magon, ahol a rendkívül magas hőmérséklet hatására minden szerves anyag roncsolódik, elpusztul, majd a lehűtött, tiszta levegő vissza áramlik a szoba légterébe. A folyamatos légáram tartósan leredukálja a helyiség levegőjében található káros anyagokat, kórokozókat. Mivel ózoncsökkentő hatású, így a germicid lámpás sterilizálással tökéletesen kiegészítik egymást. Az üzemeltetése során semmilyen biztonságtechnikai előírást nem kell betartani. A hangtalan működése és alacsony fogyasztása miatt a használata a nap 24 órájában javallott.

OGYÉI/EMKI igazolás

légsterilizáló berendezés

Általános tájékoztató

légsterilizáló működése

Kezelési útmutató

légsterilizáló kezelés

Független klinikai és laboratóriumi tesztek, igazolások, minősítések

Gomba és baktérium eltávolítás hatékonysága — INETI Laboratory, Portugal
A légtisztító hatékonysága — EMSL Laboratory, USA
Gomba eltávolítás — Organic Foods, Dubai
Baktérium és gomba eltávolítás — Barakat, Dubai
Kimeneti ózon mérése — SP Sveriges Provnings, Sweden
Légsterilizálás hatékonysága — Universidad Complutense de Madrid, Spain
Gomba mennyiségének csökkenése — Ainia Technology Center, Spain
Gomba és baktérium csökkenése — Campana, Brazil
Baktérium csökkenése — San Juan de Dios Foundation, Philippines

Fertőtlenítés

A fertőtlenítés, a sterilizálás az egyik legfőbb tevékenységi körünk. Erre fektetjük a legnagyobb hangsúlyt, így itt a legszélesebb a kínálatunk is. A koronavírus számunkra megerősítette: szükség van ilyen jellegű tevékenységre, és a sterilszobák kialakítása során szerzett fertőtlenítési tapasztalatainkat jól tudjuk kamatoztatni a mindennapokban. A hagyományos fertőtlenítő eljárások – úgy mint a hővel való fertőtlenítés, a vegyszeres fel-, illetve lemosás, permetezés, stb. –  mellett igénybe vesszük a legmodernebb technikákat is. Előszeretettel használjuk az ózon erejét, de megtalálható a repertoárunkban a hidegköd képzés, az ULV.

FONTOS TUDNI:  egy ózon, egy hidegköd generátoros vagy egy ULV kezelés egyedül NEM ELEGENDŐ a steril, fertőtlenített környezet kialakításához. A fertőtlenítés során KOMBINÁLVA KELL használni a különböző fertőtlenítő eljárásokat, ezért mi is a komplex megoldást javasoljuk és alkalmazzuk minden ügyfelünknél! Hogy pontosan mit választunk, azt a helyszín előzetes felmérése során döntjük el és erre adunk ajánlatot. 

Ózonos fertőtlenítés

Az ózonos fertőtlenítésről keveset lehetett tudni a járvány előtti időkben. A komolyabb fertőtlenítő cégek természetesen tudtak róla és használták a napi gyakorlatban is, de soha nem került fókuszba. Viszont a pandémia alatt egyre másra jelent meg az ózon a különböző területeken. Szinte nem múlt el nap, amikor a hírekben nem mutattak volna ózonos fertőtlenítést, ózongenerátoros kezelést a televízióban. Csak hogy néhány nagyobb vállalatot, szervet említsünk, ahol sikeresen vették fel a harcot a vírus ellen az ózon fertőtlenítő erejével: 
– Országos Mentőszolgálat
– Budapesti Közlekedési Vállalat
– GYSEV

Az ózon működik a koronavírus ellen! COVID-19 info!

Hogyan is fertőtlenít? Mit is csinál az ózon?

Az ózon a természetes fertőtlenítő anyagok közül az egyik legerősebb! Rendkívül reagens, azonnal oxidál minden vele érintkező szerves anyagot, így hatékonyan pusztítja el a baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, élősködőket. A vírusok ellen azért különösen hatékony, mert az ózon oxidáló hatása ellen a vírusok nem tudnak kialakítani semmiféle immunitást. Az ózon három oxigén atomot tartalmaz. Mivel rendkívül instabil, így a levegőben mindig találnak maguknak megkötni való szennyeződést, kórokozót. Ahogy ezekkel érintkeznek, azonnal létre jön az oxidáció, ami szétroncsol minden szerves anyagot. Az oxidáció során az ózonmolekula elveszíti 3. oxigén atomját és a levegőben a természetes, tiszta oxigén marad.

Mit is csinálunk? Ózonkezelés, ózonos fertőtlenítés

Ózongenerátoraink mindegyike a hazánkban jelenleg elérhető gépek közül a legújabb, ipari felhasználásra tervezett készülék. Mindegyik 4 ózonlapos, azaz a  teljesítményük is kiemelkedő, óránként közel 300 m3 levegőt mozgatnak meg. Egy átlagos belmagasságú helyiségben cca. 450 m2-i alapterület fertőtlenítésére alkalmasak!
A helyszíni felmérés során megállapítjuk a szükséges ózonkoncentráció mértékét, és beállítjuk a gépet. A bekapcsolás után a gép a helyiség levegőjéből állítja elő a szükséges ózongázt. Az ózonnal való fertőtlenítésnek két hatalmas előnye van bármilyen más eljárással szemben:
– az ózonos kezelés teljességgel vegyszermentes
– mivel gáz halmazállapotú, így olyan felületeket is elér, amiket a hagyományos vegyszeres eljárásokkal megoldani nehéz, alkalmasint lehetetlen
Az ózonos kezelés rendkívül hatékony, gyors megoldás a kórokozó mentes környezet megteremtésében. A kezelést követően nincs semmilyen káros vegyszermaradék, melléktermék, csak a tiszta levegő.

Biztonsági adatlap

Tisztító és fertőtlenítő szerek

A fertőtlenítés, sterilizálás során használt fertőtlenítő szereink mindegyike az alábbi tulajdonságokkal, hatósági bizonyítványokkal rendelkezik:
– egy fázisban tisztít és fertőtlenít
– a HACCP-ben előírt fertőtlenítési normáknak megfelel, de ezen felül
– fungicid, (MRSA), virucid, tuberkulocid hatással rendelkezik, ezzel alkalmas egészségügyi / kórházi használatra
– baktériumölő, élesztőgomba-ölő, penészgomba-ölő, vírusölő, rezisztens baktériumokat ölő, tuberkulózisölő
– az átlagos szennyeződések (por, sár) eltávolításán kívül zsír-és olajoldó hatással rendelkezik
– rendszeres használatával megelőzhető a penészedés
– enyhe, kezdődő penészedés megszüntetésére alkalmas
– klór- és aldehidmentes
– foszfátmentes, így környezetkímélő takarítási technológiát tesz lehetővé (a csatornarendszerből a természetes vizekbe jutva nem okoz eutrofizációt)

ÁNTSZ engedély száma: 5-K918-1/2003
OÉTI engedély száma: 1510-2/2005
OTH engedély száma: 12986-4/2017/KJFFO
OKBI engedély száma: 257/05

Biztonsági adatlap

OÉTI engedély

Szőnyeg-, kanapé- és kárpittisztítás

Weidner logo

Az általunk használt gépeket (ipari porszívók, nagynyomású, vizes rendszerű ipari kárpittisztítók) és technológiákat a Weidner Reinigungssysteme GmbH szállítja.

A kiemelkedő minőségű, precíz német technológia mellé több, mint 50 éves tapasztalat társul.

Prospektus

Kárpt kanapé és szőnyegtisztítás

Bissell logoKeménypadló (kövek, parketták)

Keménypadlós felületeknél a 140 éves amerikai Bissell Homecare Inc. (Michigan, USA) megoldásait alkalmazzuk, tapasztalataink szerint ezek az egyik legjobb, leghatékonyabb eszközök.

steril szoba kialakítás, ózonos kezelés

...a biztosabb gyógyulásért!

Kérem töltse ki az alábbi űrlapot,

vagy hívjon bizalommal:

+36 30 207 4867

Adatvédelmi irányelveink megtekintéséhez klikkeljen ide!

Kárpittisztítás folteltávolítás Pécs

Fertőtlenítés, atkamentesítés, matractisztítás, kárpittisztítás, szőnyegtisztítás, steril szoba

Magánszemélyeknek, közületeknek!

Steril Otthon - Pécs