Site icon Steril Otthon

Ózon fertőtlenítés csak okosan, odafigyelve

Autó ózon fertőtlenítés

Ózon fertőtlenítés autó utasterében

Gondolatok az ózon fertőtlenítésről

A koronavírus óta nagymértékben megugrott hazánkban az ózongenerátorok használata. Népszerű termék, veszik is az emberek és dugják a konnektorba, sokszor minden tapasztalat, hozzáértés nélkül. Pedig az ózon veszélyes fegyver. Nem mindegy mekkora koncentrációban használjuk, és az adott koncentrációt mennyi ideig tarjuk fenn. Hiszen ha túl alacsony a koncentráció, vagy nem megfelelő a behatási idő, úgy a kezelés tulajdonképpen eredménytelen is lehet.

A fertőtlenítésre használt ózon töménységét minimum 0,5ppm-re kell állítani. Amennyiben ilyen alacsonyra állítjuk, úgy a behatási időt jelentősen növelni kell. Egy erős ózongenerátor ennek az értéknek akár az 50x-esét is tudja, ami sok esetben már túlzás is lehet. Szóval nem elegendő csak bekapcsolni egy ózongenerátort és járatni, hanem tisztában kell lenni azzal is, mit tud a gépünk, mit akarunk elérni. Ehhez elengedhetetlen egy mérőeszköz is, amivel pontosan tudjuk az ózonkoncentrációt mérni, fenntartani, változtani. Egy speciális ózondetektor pedig nem olcsó mulatság!

Összességében ózonos fertőtlenítésre ne a szomszédot hívjuk akinek van egy – ki tudja milyen teljesítményű – ózongenerátora, amiben fogalmunk sincs milyen régi ózonlapok vannak…Bízzuk ezt olyanokra, akit tudják mit csinálnak! Fontos tudni, hogy az ózonos kezelés önmagéban nem megoldás! Mi is, mint mindeki aki komolyan foglalkozik a fertőtlenítéssel, a fertőtlenítő eljárások kombinált használatát javasoljuk a teljes csíramentesség eléréséhez! 

Pár gondolat: ózonnal mit, hogyan

Hívjatok minket, segítünk!

Ózonos kezelés ipari ózongenerátorokkal, ózondetektorral kontrollált kezelés!

 

Online időpontot foglalok ózonos fertőtlenítésre!

Exit mobile version