Kárpittisztítás, folteltávolítás – Pécs és Dél-Dunántúl

A kárpittisztítás és folteltávolítás szolgáltatásunkkal elsősorban lakossági és üzleti igényeket elégítünk ki. Mind otthonainkban, mind irodáinkban, ügyféltereinkben rengeteg kárpitozott bútort, széket, egyéb alkalmatosságot használunk, amik az év 365 napján jelentős igénybe vételnek vannak kitéve. Fő profilunk – a steril szobák kialakítása – során a kárpittisztítás sokszor előkerül, mint megoldandó feladat. Ezek munkáink alatt egyre több felkérést kaptunk a lakás egyéb helyiségeinek, bútorainak munkáira. Ügyfeleink emellett már irodáikban is kérték a segítségünket, így muszáj volt kialakítanunk ennek lakossági és kisüzleti irányvonalát is. A megnövekedett feladatok inspiráltak minket arra, hogy kialakítsuk online foglalási rendszerünket, ahol mind a kárpittisztítás, mind a szőnyegtisztítás – akár másnapra is – megrendelhető!

Kárpittisztítás, folteltávolítás

Az otthonainkban található kárpitozott bútorok egész évben nagy nyomásnak vannak kitéve. Minden nap ráülünk, össze fogdossuk, rádől a kakaó, de alkalmasint még alszunk is rajtuk. A kárpit pedig szép lassan magába issza a zsírokat, beszívja a porokat, sőt, a poratka is bele költözik. Egy alapos tisztítás során tudatosul csak bennünk, min, miken is ültünk, feküdtünk az elmúlt időkben.
Sokan hiszik, hogy az interneten keringő praktikák segítségével meg tudják oldani a problémát, de sajnos ez nem így van. Ha magunk állunk neki, sokkal nagyobb kárt tudunk okozni, mintha szakembert hívnánk. A körmünket is ki tudjuk festeni, le tudjuk vágni a bőrt, stb., mégis inkább elmegyünk és szakemberre bízzuk. A kárpittisztítással, folteltávolítással se legyen másképp! És itt még csak el sem kell menni sehova, kettőt klikkel a weboldalunkon és ott vagyunk!

Mikor van szükség kárpittisztításra, folteltávolításra?

Nyilvánvaló, ha rádőlt, belefolyt, stb. akkor a folteltávolítást, a kárpittisztítást azonnal meg kell csinálni, de általánosan az évi egy-két tisztítás a javasolt. Azokban az otthonokban, irodákban ahol nagyobb a nyomás a bútorokon, a nagyobb családoknál, illetve a kutyás, kisállatos lakásokban évente többször is szükséges elvégezni. Fontos tudni, hogy az atka élőhelye többek közt a kárpit, mely nem csak az emberekben, hanem a kutyákban is allergiát válthat ki! A kutyák körében a 2. leggyakoribb allergiás tünet az atkaallergia! Amennyiben felfedezzük kutyánkon a tüneteket, azonnal kérjük a kárpittisztítás, mellé az atkamentesítés szolgáltatásokat. De mindenkinek javasoljuk, hogy a szimpla kárpittisztítás, folteltávolítás mellé vegyék igénybe az atkamentesítést is, hiszen a kárpittisztító gépek önmagukban NEM 100%-ig hatékonyak a poratkák eltávolításában! Nem véletlen, hogy külön atkamentesítő rendszerek léteznek, mint pl. az általunk használt, szabadalmaztatott japán RayClean® technológia!

minh pham OtXADkUh3 I unsplash 720
sofa with cushions at cozy home living room PZL6Z8J

Hogy zajlik a kárpittisztítás, folteltávolítás?

A kárpittisztítás első fázisa a fent említett atkamentesítés! Amennyiben ezt nem kérik, úgy egy alapos porszívózással kezdünk. Utána próba tisztítás, majd a folteltávolítás következik. A folteltávolítást az extrakciós ipari kárpittisztítás követi. A technológia lényege, hogy nagyobb nyomáson a kárpitba juttatjuk a tisztítószert, majd onnan azt ki is szívjuk. Az általunk használt Weidner ipari kárpittisztító gépek nagyon nagy teljesítményűek, tisztítási hatásfokuk közel 100%. Azonban még ez az eljárás is sok esetben kevésnek bizonyul egy-egy makacsabb folttal szemben, így általában több módszert egyidejűleg alkalmazunk a kívánt eredmény elérése érdekében. Azt viszont tudni kell: még a legalaposabb kárpittisztítás sem tud kellően hatékony lenni, ha a kezelendő felület nem kapta meg az évek során a megfelelő törődést. A sok éves vér, vörösbor és festékfoltok eltávolítása majdhogynem lehetetlen feladat. Ha ilyennel találkozunk, mindenképp próbatisztítást végzünk és ennek eredményétől tesszük függővé a szőnyegtisztítást. Fontos viszont, hogy minden elvégzett kárpittisztítás, folteltávolítás és atkamentesítés után – tekintettel a COVID-19 helyzetre – fertőtlenítő kezelést is kap a kárpit, így a szemmel látható tisztaság mellett a mikrobiológiai tisztaság is borítékolható!

Kárpittisztítás, fertőtlenítés, ózonos kezelés, sterilizálás, atkamentesítés

Fertőtlenítés, sterilizálás, atkamentesítés, szőnyeg- és kárpittisztítás

Magánszemélyeknek, közületeknek!

Adatvédelmi irányelveink